luni 17 iunie 2024

Nicuşor Dan scoate palmierii lui Negoiţă din Piața Unirii: Invazia kitsch-ului

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Primăria Capitalei îl acuză pe primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, că a plantat ilegal palmieri în Piața Unirii. Primăria a anunțat că palmierii vor fi scoși chiar astăzi, 15 mai, iar viceprimarul Horia Tomescu va supraveghea lucrările.

„Bucureștiul nu e nici Dubai, nici grădina cu maimuțe a primarului Negoiță. (…) Încercăm să oprim această invazie a kitsch-ului”, a declarat Tomescu, la Digi24.

Bucureştenii chestionaţi sunt nemulţumiţi. Ei spun că la Piaţa Unirii sunt gunoaie şi palmieri. Pe de altă parte, palmierii aceştia, arată un peisagist, sunt cumpăraţi din Bulgaria, și că nu vor rezista pe timp de iarnă.

„Administrația publică locală care a făcut plantarea a găsit un plan de marketing a al unei companii din Bulgaria, dar nu am văzut toată Bulgaria plină de palmieri și rămăsese doar Piața Unirii în mijlocul Bucureștiului fără.

Asta ține și de ideea unui bun simț elementar. Toți înțelegem că palmierii nu vor rezista la minus 20 grade iarna.

Nu au rezistat nici la Constanța, nici la Primăria sectorului 4. Varianta împachetării ca să nu înghețe palmierii nu e bună, deoarece plantele mor dacă le îngheață rădăcinile. Nu poți împacheta rădăcinile. În sectorul 4 s-au plantat palmierii cu ghiveci, iar iarna se transportau în sere. Era multă bătaie de cap fără niciun avantaj. Asta este o intervenție care să producă rumoare în spațiul public, nu are legătură cu ce ne trebuie nouă.”, a spus Diana Culescu, președintele Asociației Pesagiștilor din România

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro