sâmbătă 20 iulie 2024

Noi contre între PSD și PNL: Bambilici în criza cerealelor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

PSD și PNL nu au ajuns la un acord în privința rezolvării problemelor fermierilor români afectați de tranzitul cerealelor ucrainene. PSD a solicitat Guvernului să elaboreze un act normativ pentru suspendarea temporară a importurilor de cereale din Ucraina, iar PNL transmite că măsurile radicale nu vor rezolva criza cerealelor.

Ce spune PSD

„PSD solicită ca la nivelul Guvernului României să se elaboreze în regim de urgență un act normativ pentru suspendarea temporară a importurilor de cereale din Ucraina. În acest sens, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, care gestionează politica de comerț a României, trebuie să colaboreze cu Ministerul Agriculturii pentru redactarea actului normativ, care să fie adoptat în cazul în care problema nu va fi soluționată în timp util la nivelul Comisiei Europene”, se arată într-un comunicat al PSD.

PNL: Românii pot fi ajutați cu măsuri inteligente, nu cu sloganuri

„Femierii români pot fi ajutați cu măsuri inteligente, nu cu sloganuri sau măsuri radicale. Peste 15 zile fermierii afectați de tranzitul cerealelor din Ucraina pot deja să depună actele pentru ajutorul de la Guvern, cei 20 de milioane de euro, din care jumătate sunt bani europeni și jumătate de la buget. Ca urmare a intervenției premierului la Bruxelles, banii sunt deja disponibili, pentru că am ales să dialogăm cu Comisia Europeană, în loc să ne auto-izolăm. În plus, va exista și un al doilea pachet de bani europeni pentru agricultori, dublu ca valoare, de 100 de milioane de euro – din care România va putea să obțină o sumă importantă.

(…) Țările care au încercat să-și închidă granițele cu Ucraina și să acționeze singure, individual, vor pierde banii sau vor trebui să revină la o poziție comună, europeană. Orice formulă în care încercăm să ne auto-izolăm prin măsuri populiste, dar goale de conținut, este perdantă”, a spus Stroe.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro