Noi măsuri de relaxare de la 1 şi 15 iunie

Noi măsuri de relaxare de la 1 şi 15 iunie

Şeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că vor urma noi măsuri de relaxare în contextul scăderii numărului de îmbolnăvire cu Covid-19. Primele vor fi chiar de la începutul lunii iunie și vor urma altele de la 15 iunie.

Despre deschiderea mall-urilor, Arafat a spus că este puţin probabil ca de la 1 iunie să se întâmple acest lucru.

„Numărul cazurilor este unul stabil, însă situaţia din România nu este perfect rezolvată, fiind nevoie de mai mult timp până va exista certitudinea că situaţia este sub control. (…) Clar că vor fi măsuri suplimentare de relaxare care vor fi luate de la 1-2 iunie. Care vor fi aceste măsuri şi cum vor fi ele luate va fi discutat şi prezentat Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a spus acesta.”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Acesta a mai declarat că majoritatea lucrurilor care apropie românii de o viaţă normală probabil se vor rezolva până pe 15 iunie, însă vor exista anumite restricţii care vor rămâne dacă sunt considerate periculoase.

Unele aspecte vor rămâne restricţionate pe o perioadă mai lungă, majoritatea lucrurilor care ne apropie de o viaţă normală probabil că se vor rezolva până pe 15 iunie. Totuşi sunt anumite activităţi care pot fi considerate în continuare de către specialişti riscante şi să se recomande o perioadă mai lungă de limitare. Pot să spun că în 1 iunie va fi o etapă, în 15 iunie va fi o etapă”, a declarat Raed Arafat. Despre deschiderea mall-urilor „Asta nu cred că va fi din data de 1 iunie, dar vom vedea mâine (joi, n.r.) ce spun specialiştii. Greu de spus dacă de pe 15. Nu vreau să anticipez până nu discutăm complet în comisie şi nu vreau să-mi asum eu nişte lucruri care trebuie discutate cu colegii”, a punctat Arafat.

Comentează pe FACEBOOK