sâmbătă 13 aprilie 2024

Noi pomeni bugetare, cu 2 ani înainte de alegeri

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Mai sunt doi ani până la alegeri, dar parlamentarii au început deja campania electorală. Se promit pensii și salarii mărite, investiții nemaiîntâlnite și câte și mai câte. Mai mult, se votează tacit diverse facilitîție pentru bugetari.

Transport decontat pentru bugetari

Adevărul scrie că un proiect care se află aproape de adoptare în Senat (în calitate de prim for) dă cale liberă ca prin hotărâre de Consiliu Local autoritățile din teritoriu să stabilească faptul că personalul din aparatul propriu al primăriei și al consiliilor locale, dar și cel din serviciile publice aflate în subordinea acestora pot avea decontat transportul între localitatea unde angajații au domiciliul și locul unde își desfășoară munca. Proiectul figura pe ordinea de zi a Senatului, dar aleșii nu au apucat să dea votul pe acesta.

Salariile aleșilor locali, crescute

Parlamentul a adoptat proiectul de lege prin care sunt mărite salariile aleșilor locali cu 10% de la 1 noiembrie 2022. Prin urmare, vor fi crescute lefurile primarilor, viceprimarilor și șefilor de CJ.

Alocații mărite

Senatul a adoptat tacit un proiect de lege al PNL prin care sunt dublate alocațiile pentru susținerea familiei, votul decisiv urmând să aibă loc în Camera Deputaților. Concret, alocația complementară (dată familiilor unde sunt ambii părinți) pentru un singur copil, în cazul în care veniturile pe membru al familiei nu depășesc 0,80 ISR (indice social de referință), adică în jur de 430 de lei, va crește de la 87 de lei la 174 de lei. În cazul familiilor unde veniturile pe membru de familie este între aproximativ 430 de lei și 860 de lei, creșterea alocației este de la 79 de lei la 158 de lei.

Cele mai consistente creșteri vor fi însă în cazul familiilor cu patru sau mai mulți copii. 

 

 

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro