duminică 14 iulie 2024

Noi reguli de călătorie în UE, de la 1 februarie

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Noi reguli de călăorie vor fi aplicate în Europa, de la 1 februarie, în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, călătorii vor putea intra liber într-o țară dacă au avut schema completă de vaccinare cu maximum 270 de zile în urmă sau dacă au primit o vaccinare de rapel. Acest lucru se aplică și persoanelor care s-au recuperat de COVID-19 în ultimele 180 de zile și pasagerilor cărora li s-a făcut un test PCR cu 72 de ore înainte de sosire sau un test cu antigen cu 24 de ore înainte, potrivit Politico.eu.

Scopul este de a „ține cont de avantajul situației individuale a persoanelor, în special a persoanelor vaccinate, și de a limita pentru acestea cât mai mult posibil restricțiile de călătorie în Europa”, a declarat secretarul francez pentru Afaceri Europene, Clément Beaune, înaintea întâlnirii.

O excepție va viza țările din categoria cea mai înaltă de risc  epidemiologic. În prezent, cea mai mare parte a UE se încadrează în această categorie.

Noul cadru va intra în vigoare la 1 februarie, la fel ca și o perioadă de nouă luni pentru certificatele de vaccinare în urma unui curs primar de vaccinuri.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro