sâmbătă 13 aprilie 2024

Noi restricții în București: Carantinarea este posibilă pe sectoare

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Noi măsuri anti-covid în București, anunțate de prefectul Gheorghe Cojanu, miercuri, 7 octombrie 2020. După restaurante și cafenele, se închid și cazinourile, barurile și discotecile din Capitală. 

Au fost adoptate 3 hotărâri. Una dintre ele este completatoare, a doua este modificatoare, iar a treia independentă față de sedința de ieri. Prima era referitoare la interzicerea activității în restaurante și cafenele. Am constatat că barurile și discotecile nu erau menționate. Rata de propagare este mai mare în baruri și discoteci (….) Activitatea operatorilor economici care desfășoară activități în baruri și discoteci nu este permisă.

În ceea ce privește purtarea măștii pe o rază de 100 de metri de unitățile de învățământ… Distanța este prea mare, Comitetul Municipal a hotărât ca această distanță să fie micșorată la 50 de metri.

La propunerea a doi membri din Comitet, au supus atenției interzicerea jocurilor de noroc și a cazinourilor pe raza Municipiului București. S-a emis această propunere cu amendamentul că nu sunt interzise cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet (…) Sunt interzise toate sălile de jocuri, cu excepția celor în care se eliberează bilet”, a declarat prefectul Bucureștiului, potrivit B1.ro.

Dacă trendul va continua în același ritm alert, noi restricții s-ar putea impune. 

„Deocamdată nu, astăzi s-a ajuns la peste 500 de îmbolnăviri, lumea trebuie să înțeleagă că trebuie să ne protejăm, inclusiv pe semenii noștri. Există multă indiferență din partea unor cetățeni. Majoritatea le respectă (n.r. – măsurile).

Starea de urgență se va impune dacă se va ajunge la pragul de 3 infectări/1.000 de locuitori, ne putem aștepta la asta. 

Carantinarea este posibilă pe sectoare. Dacă se va impune, vom face și acest lucru”, a mai declarat oficialul.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro