Noile restricții scot oamenii in stradă

În mai multe ora orașe ale țării au avut loc prosteste după publicarea noilor restricţii. Acestea au adus un val uriaș de furie pentru că, după un an de pandemie, se pare că ne-am întors de unde am plecat și tot mulți cetățeni le consideră drept inutile.

În Constanța, zeci de persoane strigă „libertate”, „hoții” sau „masca jos”, anunță MEDIAFAX. Aceștia mai strigă „deschideți HoReCa”, „jos Chițac” și „jos Guvernul”.

Un protest similar, dar cu mai puțini participanți, a avut loc și la Timișoara. Oamenii strigă „Arafat, nu uita, Timișoara nu-i a ta”.

În Arad, vineri seara, lumea s-a adunat în fața Palatului Administrativ pentru a protesta împotriva noilor restricții. În localitățile cu o rată de infectare mai mare de 4 la mia de locuitori, în weekend, se va lua măsura interzicerii circulației în intervalul orar 20:00-05:00.

Acestea nu sunt singurele prosteste care au avut loc în ultima perioada. În luna martie mii de oameni au ieşit în stradă pentru a contesta măsurile impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea coronavirusului. Protestele au avut loc în Bucureşti, Cluj, Galaţi, Constanţa şi Braşov.

Comentează pe FACEBOOK