duminică 14 august 2022
spot_img

Noul Duster, în teste pe şoselele din Spania (FOTO)

Must read

spot_img

Industria auto așteaptă cu nerăbdare cea de-a treia generație Dacia Duster, model care își va face debutul în 2024. Un prototip deghizat în Renault Captur a fost surprins zilele trecute în timpul unor teste în Spania.

Conform primelor informaţii, la nivel tehnic, a treia generaţie Duster va fi o maşină cu totul nouă, care nu va avea nicio legătură cu modelul actual. Acesta va utiliza platforma tehnică CMF-B a Renault, motiv pentru care a şi fost uşor de mascat sub forma unui Captur. În acest context trebuie spus că, în prezent, Duster a rămas singurul model comercializat de Dacia care continuă să folosească platforma B0+, care este destul de veche, scroe ProMotor.

Vezi mai multe poze AICI.

Din punct de vedere estetic, viitoarea generație Duster va prelua detalii de la conceptul Bigster. Totodată, modelul produs la Mioveni va primi în premieră un sistem de propulsie hibrid, urmând să devină cel mai accesibil SUV de pe piață cu această motorizare.

Dar, cea mai importantă noutate este legată de o posibilă versiune cu emisii zero. Producătorul de la Mioveni pregătește o soluție alternativă pentru varianta Duster 4×4. Conform celor mai recente informații care circulă în industrie, aceasta va renunța la motorizarea convențională și va primi în premieră un sistem de propulsie 100% electric.

Noul director de design Dacia, David Durand, a confirmat că designul lui Duster Mk3 este gata în proporție de 99%. Mașina va adopta noul limbaj de design al mărcii românești. Acesta a fost inaugurat de conceptul Bigster, care a fost prezentat acum patru luni la București. 

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro