sâmbătă 22 iunie 2024

Numele lui Rareş Bogdan, în dosarul spaţiilor de la Aeroportul Otopeni

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

DNA redă, în dosarul privind corupția din Aeroportul Otopeni, discuţii în care se face referire la o presupusă intervenţie a europarlamentarului Rareş Bogdan, prim-vicepreședinte PNL.

Procurorii anticorupție redau discuţii dintre George Ivan, fost şef al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, arestat la domiciliu în dosar, şi omul de afaceri Hardan Saadeh, reprezentant al Dnata Catering SA, firmă care administrează spaţiile în care funcţionează restaurantele din Aeroportul Otopeni, în care se face referire la Rareş Bogdan, informează Adevărul.

Ivan George Alexandru: Am mai vorbit cu Rareş

Hardan Saadeh: Rareş Bogdan?

IGA: Da. “Stai liniştit! Garantat săptămâna viitoare!”

(..)

HS: Da? Pe bune? Dacă Cristi e atât de apropiat şi e atât de prieten şi face orice chestier pentru el şi roagă pentru tine, mi se pare..să nu-l servească pe Cristi..Corect sau nu?

Ulterior, cei doi discută despre apropierea lui Rareş Bogdan de omul de afaceri Cristian Bălan, şi el anchetat în dosar, despre disponibilitatea liberalului de a îi face favoruri acestuia, precum şi despre importanţa europarlamentarului pe scena politică din România.

În dosar, procurorii fac referire la o întâlnire între omul de afaceri Hardan Saadeh şi Cristian Bălan, din iulie 2022, în care, printre altele, Bălan comunică faptul că “este apropiat de Rareş Bogdan, vicepreşedintele PNL, menţionând inclusive anumite afaceri în care acesta este implicat”, potrivit documentelor intrate în posesia „Adevărul”.

Mai mult, anchetatorii susţin că apropiatul lui Rareş Bogdan, Cristian Bălan, ar fi invocat anumite relaţii în cadrul Ambasadei Rusiei la Bucureşti.

Bălan Cristian îi comunică martorului faptul că este apropiat de Ambasada Rusiei în România, dându-i chiar exemplu că a înlăturat de pe internet un articol de presă compromiţător pentru sine prin această relaţie cu ambasada„, se arată în documente.

Reacția lui Rareș Bogdan la informațiile că ar fi invocat în dosarul DNA

Adevărul a scris încă de săptămâna trecută că numele lui Rareș Bogdan apare în acest dosar, informații pe care europarlamentarul le-a tratat în cheie ironică: „Mâine o sa fiu acuzat că cresc găini şi mânănc copii la micul dejun, în loc de ouă. Ieri eram agentul lui Putin, mâine voi fi al Chinei”.

Bogdan a mai spus că nu există niciun denunț împotriva sa și că „acţionez cum cred, orice presiuni vor fi pe mine”.

Întrebat dacă îi cunoaşte pe omul de afaceri Cristian Bălan şi pe fostul şef al Companiei Aeroporturi, George Ivan, ambii cercetaţi de DNA, Rareș Bogdan a răspuns: „Cristi Bălan a fost vecin cu mine în Stejarii, are două fetiţe splendide, eu doi copii, el la parter, eu la 1. Cu Ivan ştiu doar că a fost la un moment dat director, cred”.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro