Nurcile ucise în Danemarca ies din morminte

Nurcile ucise în Danemarca ies din morminte

Danemarca se confruntă cu un fenomen macabru. Nurcile ucise de teama unei mutații a coronavirusului au început să iasă de sub pământ.

Specialiștii explică fenomenul prin faptul că nurcile au fost îngropate la mică adâncime, iar gazul acumulat prin descompunere face ca animalul să fi împins din pământ.

”Pe măsură ce cadavrele se descompun, se pot forma gaze. Acest lucru face ca totul să se extindă puțin. În acest fel, în cele mai grave cazuri, nurca este împinsă din pământ”, a declarat Thomas Kristensen, un purtător de cuvânt al poliției naționale, pentru postul național de radio DR, transmite The Guardian.

Cea mai gravă situație este în Iutlanda de Vest. Mii de nurci puse într-o groapă comună pe un câmp au ieșit la suprafață.

Populația și autoritățile locale se tem de consecințe precum infestarea apei și a solului.

”Se pare că nimeni nu știe cu adevărat care sunt consecințele. Trebuie să mărturisesc că mi se pare îngrijorător. Cel puțin doi primari locali ceruseră să fie dezgropate și incinerate nurcile. În cel mai rău caz, poluarea ar putea afecta câțiva ani apa subterană de băut ”, a avertizat Susan Munster, directorul Agenției apelor pentru Jyllands Posten.

Între timp, a mai fost turnat un strat de pământ peste nurci.

Comentează pe FACEBOOK