O călugăriță a furat peste 835.000 de dolari

Mary Margaret Kreuper, o călugăriță de 79 de ani, riscă o condamnare de 40 de ani de închisoare într-un penitenciar federal. Aceasta este acuzată că a furat peste 835.000 de dolari din contul unei şcoli catolice din California şi că a jucat banii în cazinouri, informează Reuters, citată de Agerpres.

Călugărița a acceptat să se recunoască vinovată de fraudă şi de spălare de bani şi a recunoscut că a deturnat fonduri ale şcolii pentru a achita o serie de cheltuieli, inclusiv „sume mari pentru jocuri de noroc în cazinouri” şi facturi asociate unor cărţi de credit.

Mary Margaret Kreuper a recunoscut că a falsificat rapoarte lunare şi anuale ale administraţiei şcolii şi că a înşelat administraţia unităţii de învăţământ făcând-o să creadă că finanţele sale se bazau pe o contabilitate corect întocmită.

Fosta călugăriţă i-a instruit şi pe unii dintre angajaţii Școlii St. James să modifice şi să distrugă anumite documente financiare. Conform Departamentului de Justiţie al Statelor Unite acest lucru s-a întâmplat în timpul unui audit care viza acea unitate de învăţământ.

Comentează pe FACEBOOK