O nouă propunere marca Firea: Adoptă o statuie

O nouă propunere marca Firea: Adoptă o statuie

O nouă idee marca Gabriela Firea. Primăria Capitalei propune cetățenilor să adopte o statuie și să contribuie cu bani la întreținerea ei.

Pentru construirea statuilor s-au cheltuit în ultimii 20 de ani sume impresionante. Evident, niciodată nu au fost consultați și cetăcenii. Hotnews reamintește că statuile au fost puse pe domeniul public fără concursuri de soluții în ceea ce privește opera sau locul de amplasare, astfel că “uneori au ajuns fie în boscheți, fie între tomberoane.”

”Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public a Municipiului Bucureşti (fostă Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic) propune autorității municipale aprobarea unui demers cultural care presupune implicarea cetăţenilor în procesul de întreținere și punere în valoare a monumentelor de for public care se află în administrarea instituţiei. Astfel, cetățenii interesaţi vor putea susține financiar, pentru o perioadă determinată de timp, sub formă de sponsorizare, întreținerea unui monument de for public: restaurare, curățare, iluminat, amenajare peisagistică, punere în valoare, în funcție de tipul intervențiilor rezultate din expertiza pentru stabilirea gradului de degradare a acestuia”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

În 2019, Primăria Capitalei a amplasat în Piața Universității statuia dedicată lui I.C. Brătianu. Aceasta a costat circa 16,6 milioane lei.

Primarul general, Gabriela Firea, a mai comandat pentru Centenar încă două statui, dedicate Generalului Berthelot (2 milioane lei) și Regelui Ferdinand I – 20 milioane lei.

În 2017, În București a fost dezvelită o statuie a prințului Rainier de Monaco. Costul s-a ridicat la 1,9 milioane euro.

În mandatul lui Oprescu a fost realizată statuia Aripi de la Casa Presei. Aceasta a costat 3 milioane de euro.

 

Comentează pe FACEBOOK