luni 25 septembrie 2023

‘Oferta’ Guvernului pentru profesori: ‘Vocea lor a fost auzită’

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Coaliția de Guvernare vine cu o ‘ofertă’ pentru profesori. Potrivit unor surse politice citate de News.ro, profesorilor li s-a oferit o majorare salarială de 25-30%, începând cu 2023, în raport cu salariul minim, iar restul majorării, până la 60%, eşalonat in următorii doi ani. Astfel, salariul debutantului ar ajunge la ceea ce solicită în prezent sindicatele din educaţie.

Potrivit surselor, la întâlnirea de la Cotroceni a preşedintelui Klaus Iohannis cu liderii coaliţiei ar putea să fie prezenţi şi sindicaliştii din educaţie. În cazul unui consens, se va semna acordul pe educaţie, care prevede pachetul de măsuri pe care coaliţia îl propune şi preşedintele îl garantează, privind majorările salariale din educaţie.

Majorarea mai sus amintită nu va fi aplicată doar profesorilor debutanţi, ci tuturor cadrelor didactice.

Totodată, preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, a precizat că vocea cadrelor didactice aflate în grevă a fost auzită şi şi-a exprimat speranţa că în curând reprezentanţii sindicali ai profesorilor vor semna un acord cu Guvernul României pentru încetarea protestului.

Alina Gorghiu a fost întrebată, marţi, la TVR Info, de ce sindicaliştii din învăţământ ar trebui să renunţe la protest şi a răspuns: ”Cred că argumentul cel mai puternic este acela că vocea lor a fost auzită şi am convingerea, din reacţiile pe care le-a oferit Guvernul, din medierea oferită de preşedintele României, că a fost şi înţeleasă, nu doar auzită.”

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro