miercuri 29 noiembrie 2023

Oficial. A fost eliminat pragul la abuz/Interceptările SRI, folosite ca probe

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Modificările la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală au fost votate de Camera Deputaților, for decizional, și merg la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare. 

Astfel, pragul la abuzul în serviciu a fost eliminat, iar interceptările realizate de serviciile secrete pe mandate de siguranță vor putea fi folosite ca probe și în cazul infracțiunilor de corupție.

Amintim că proiectul de lege a fost adoptat de Senat săptămâna trecută, cu un prag pentru abuzul în serviciu de 250.000 de lei. Ulterior, în urma deciziei coaliţiei, în comisia juridică din Camera Deputaţilor a intrat un amendament care prevedea un prag de 9.000 de lei, echivalentul a trei salarii minime. Marţi seară, în urma unui scandal în comisia juridică, s-a decis retragerea amendamentului şi păstrarea proiectului în forma Ministerului Justiţiei, fără prag valoric pentru abuzul în serviciu.

”Aceste proiecte au stat în mâna dumneavoastră, dragi colegi din Opoziţie, 12 luni de zile aproximativ. Ele nu au fost adoptate, aţi stat şi v-aţi uitat la ele şi apoi au fost preluate de această coaliţie, PSD-PNL-UDMR.
Peste ani de zile, ceea ce va rămâne nu sunt declaraţiile, trotinetele, cablurile şi boxele dvs, ci sunt legile adoptate de această coaliţie”, a spus Predoiu, el precizând că a votat ”pentru” proiect.
Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro