miercuri 29 noiembrie 2023

Oficialii de la Sofia scandalizați: ‘În loc de solidaritate europeană, primim cinism!’

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Decizia guvernului olandez de a bloca aderarea Bulgariei la Spaţiul Schengen i-a scandalizat pe oficialii de la Sofia, conform bnr.bg, scrie Rador.

Preşedintele bulgar, Rumen Radev, a postat pe Facebook care este părerea lui despre această situație.

„În loc de solidaritate europeană, Bulgaria primeşte cinism!”.

Radev a ținut să amintească și de cei trei poliţişti bulgari care şi-au pierdut viaţa în timp ce asigurau paza frontierei externe a Uniunii Europene.

„Prim-ministrul Ţărilor de Jos, Mark Rutte, a sugerat într-un mod inadmisibil că această frontieră ar putea fi trecută contra sumei de 50 de euro”.

Viceprim-ministrul bulgar şi ministru interimar al afacerilor interne, Ivan Demerdjiev, și-a spus și el părerea.

„Bulgaria face eforturi extraordinare pentru a garanta securitatea partenerilor săi”.  Potrivit acestuia  insinuările potrivit cărora frontiera bulgară se poate trece contra sumei de 50 de euro sunt „extrem de jignitoare„.

Bulgaria a trecut cu succes prin două controale succesive sub conducerea Comisiei Europene. Rapoartele ulterioare au arătat că țara îndeplineşte toate cerinţele legislaţiei Schengen.

„Preţul aderării noastre la Schengen nu poate fi demnitatea poliţiştilor bulgari! Nu suntem pregătiţi să plătim un asemenea preţ!”.

Și fostul premier bulgar Kiril Petkov a scris o postare pe Facebook. Acesta a amintit că în urmă cu o săptămână, a discutat cu prim-ministrul olandez, Mark Rutte și l-a rugat ca paşii decisivi făcuţi de guvernul pe care l-a condus să fie luaţi în considerare.

„Am subliniat disponibilitatea PP de a lucra pentru aceste obiective, indiferent de poziţia noastră în parlament, precum şi de a garanta securitatea graniţelor noastre”, a menţionat Petkov.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro