marți 6 iunie 2023

Omul de afaceri Sile Pușcaș l-a învins pe Emil Boc în instanță

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

Omul de afaceri Sile Pușcaș l-a învins pe primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc în instanță, în procesul privind terenul expropriat în Cartierul Zorilor, pe strada Observatorului, unde edilul promite că face parc. Sentința nu este definitivă.

 În vreme ce Primăria Cluj îi acordă doar 2 milioane de euro despăgubire, judecătorii au mărit suma la 23,2 milioane de euro. Mai exact, primăria vrea să plătească aproximativ 170 de euro/mp, doar că în zonă terenurile se vând cu 2.000 de euro/mp, potrivit dmnews.ro.

”Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta SC F SA (FLORISAL SA), continuată de SC PSC I, în contradictoriu cu pârâţii UAT M C-N şi LIB SA, obiect al dosarului nr. 4684/117/2019, şi în consecinţă: Stabileşte despăgubirea în sumă de 113801371 lei pentru terenurile expropriate, înscrise în prezent în CF 340693 C-N, nr. cadastral 340693, şi obligă pârâta UAT M C-N, în calitate de expropriator, la plata către reclamanta SC PSC I SA (PSC IMOBILIARE SA) a diferenţei dintre această sumă şi suma de 10.911.765 lei stabilită drept despăgubire prin Hotărârile de stabilire a despăgubirilor nr. 1/28.12.2020, 2/28.12.2020 şi 3/28.12.2020, emise de M C-N – CPA Legii nr. 255/2010 CL C-N. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta LI B SA în contradictoriu cu pârâţii UAT M C-N, CL al M C-N şi SC F SA, înregistrată sub nr. 2903/117/2021, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, precizează Tribunalul Bistrița Năsăud.

Imediat după sentință, Emil Boc a declarat la un post de radio local că va întreba un judecător cum e posibil așa ceva.

„Ne vom apăra în acest proces. Vom întreba un judecător cum e posibil ca pe același teren să fie așa diferențe de prețuri (…) Și unde ai fi vrut să faci pe Lună sau pe Marte parc, dacă nu este al primăriei? Am fost nevoiți să expropriem, pe baza legilor. Același stat român, pe baza legilor sale a spus că se aplică grila notarilor, iar primăria a aplicat grila notarilor. Nu ia nimeni terenul cu japca. Nu decide primarul câți bani se acordă, ci experții pe baza legilor. Legea spune că se face pe baza grilei notarilor și s-a evaluat și acordat 2,1 milioane de euro”, este declarația edilului Emil Boc, potrivit sursei citate.

Povestea controversată a terenului controversat 

Terenul a fost cumpărat de omul de afaceri Sile Pușcaș pentru construcția de blocuri, fapt permis prin Planul Urbanistic General al municipiului Cluj.

În cursul anului 2019, primăria Cluj-Napoca a declanșat procedura de expropriere a imobilelor din zonă, în suprafață totală de 12.095 mp, cu scopul de a amenaja un parc.

Consiliul local a emis o hotărâre la data de 24 martie 2021 și a adoptat Planul Urbanistic Zonal – amenajare parc cartier Zorilor, str. Observatorului – sud, pentru a pregăti zona în vederea amenajării unui parc. Prin PUG, în acea zonă erau prevăzute blocuri.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro