miercuri 6 decembrie 2023

Omul lui Clotilde Armand face bani la primăriile USR

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Un apropiat al primăriței Clotilde Armand va face politica de parcări la Brașov, oraș condus de USR-istul Allen Coliban. Este vorba despre Cornel Bărbuț, un fost candidat USR-PLUS la Consiliul Local Sector 1. Firma acestuia – Vegacomp Consulting SRL – a primit un contract, prin atribuire directă, de la Primăria Brașov, în valoare de 105.000,00 lei (21.218,98 de euro). În schimbul acestei sume, potrivit contractului încheiat în data de 18 octombrie 2021, firma lui Bărbuț asigură servicii de „elaborare politică de parcare pentru Municipiul Brașov”.

Mai exact, potrivit descrierii contractului, Vegacomp Consulting SRL se va ocupa de „politica de parcare pentru Municipiul Brașov. Identificarea principalelor soluții, măsuri și proiecte care pot asigura o mai bună gestiune a stocului existent de parcări alături de pregătirea și furnizarea de date și informații pentru actualizarea PMUD Brașov. Obiectivele proiectului: – Optimizarea procesului de gestiune a parcării la nivelul Municipiului Brașov – Educarea populației cu privire la politicile de parcare”.

Interesant este și faptul că firma lui Cornel Bărbuț este înființată în 2004, dar abia în 2020, după ce USR-iștii au intrat la guvernare, firma s-a înscris pe platforma SEAP.

Amintim că la începutul acestui an, ‘omul’ lui Clotilde Armand a fost acuzat că vrea să preia controlul parcărilor din Sectorul 1. Atunci, s-a sesizat PNL Sector 1, care a acuzat că USR-PLUS se implică  „direct în elaborarea regulamentului pentru parcări, deși este într-un evident conflict de interese ca CEO al firmei private Vegacomp, care furnizează soluții pentru parcări”.

„Cine este domnul Cornel Bărbuț, despre care au apărut în spațiu public dovezi că se implică direct în elaborarea regulamentului pentru parcări, deși este într-un evident conflict de interese ca CEO al firmei private Vegacomp, care furnizează soluții pentru parcări? A participat sau nu domnul Bărbuț la întâlniri interne ale administrației locale pe tema parcărilor? Dacă da, în ce calitate? A transmis domnul Bărbuț e-mailuri către angajații ADP și, dacă da, în ce calitate? Ce măsuri veți întreprinde?”, a reacționat, la 3 februarie 2021, PNL Sector 1.

Mai mult, în minuta ședinței din data de 13.11.2020, desfășurate la sediul ADP S1, Cornel Bărbuț apare cu calitatea de consilier desemnat de primarul Clotilde Armand pentru serviciul de parcări. De altfel, acesta a recunoscut că e apropiat de familiaprimarului Sectorului 1.

Știrea integrală poate fi citită pe Bugetul.ro

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro