Orban: Demisionez din grupul parlamentar al PNL

Ludovic Orban a declarat joi că săptămâna viitoare va demisiona din grupul parlamentar al PNL și că nu va vota Guvernul Ciucă. El spune că nominalizarea lui Nicolae Ciucă, impus liberalilor de către preşedintele Klaus Iohannis, este ”picătura care a umplut paharul”.

„Eu categoric nu voi vota pentru Guvernul Ciucă, iar pentru mine asta e picătura care a umplut paharul.

Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL. Cred că omul politic trebuie să fie fidel cetățeanului care-i încredințează votul.

Pentru mine, Iohannis și conducerea nelegitimă, gașca demolatoare, au trădat grav interesele cetățenilor. Au pus între paranteze viitorul României și șansa României la dezvoltare cu o coaliție care avea un program de guvernare. Acum, practic, toate înțelegerile sunt aruncate în aer și nu pot să găsesc nicio explicație rațională pentru comportamentul total dăunător intereselor României al președintelui Iohannis (…)

Domnului Ciucă nici nu i s-a uscat cerneala pe adeziunea la PNL. El face parte din categoria oamenilor care ajung în funcții fără să aibă o carieră politică în spate. Iohannis e și el un exemplar în acest sens”, a declarat Ludovic Orban, joi seară, la B1TV.

Fostul președinte al PNL a mai acuzat că decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l impune premier pe Nicolae Ciucă, „la înțelegre cu PSD”, reprezintă „o trădare gravă” a românilor care l-au votat atât pe Iohannis, cât și PNL.
„Pentru mine, decizia lui Iohannis de a forța conducere PNL, de a-l impune pe Ciucă, la înțelegere cu PSD, e o decizie care reprezintă o trădare gravă a alegătorilor care au votat cu Iohannis și în primul tur, și în al doilea, o trădare gravă a electoratului care a votat PNL tocmai pentru a ține departe de guvernare PSD, pentru a forma o coaliție de guvernare de centru dreapta”, a precizat Orban.
Comentează pe FACEBOOK