luni 17 iunie 2024

Orban, în Parlament: Școală și alegeri, în această toamnă

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Ludovic Orban participă, miercuri, la plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Șeful Executivului prezintă un raport referitor la măsurile Guvernului împotriva răspândirii COVID-19, în contextul deschiderii anului şcolar pe 14 septembrie şi organizării alegerilor locale în 27 septembrie.

 Premierul a reiterat ideea că anul şcolar va începe în 14 septembrie, iar alegerile locale, dacă se iau măsurile necesare, pot fi organizate în siguranţă.

“Pe 14 septembrie începe anul școlar. Sigur că asta trebuie să se facă în condiții care să țină cont de situația epidemiologică. Am luat decizia ca să deschidem școala în mod diferențiat. Există trei situații, cea verde, galbenă și roșie. Aici e vorba de numărul de infectări: sub 1, până în 3 și peste 3. Școala se poate deschide normal, cu prezența alternativă, adică jumătate din clasă cu prezență fizică, jumătate online, și, evident, alternarea. Unde riscul epidemiologic e mare, școala va începe online”, a spus Orban.

„Pentru a asigura accesul elevilor la lecțiile online am alocat din Fondul de Rezervă suma pentru achiziționarea a 250.000 de tablete. Săptămâna viitoare anunțăm câștigătorii.

250 de milioane de euro vor fi destinate decontării cheltuielilor făcute de autoritățile locale pentru achiziționarea de laptopuri (200.000 cu 50 de milioane). in 150 de milioane vom deconta alte cheltuieli, cele pentru cumpărarea mijloacelor de protecție sanitară, a dezinfectanților și cisterne sanitare”, a explicat șeful Executivului.

Potrivit lui Ludovic Orban, sunt oragnizate activități de creștere a competențelor digitale ale cadrelor didactice. Sunt zeci de mii de cadre care participă la aceste cursuri pentru a putea preda online, spune el.

Totodată, din fonduri de la Banca Mondială e în curs de derulare o achiziție de 74.000 de laptopuri. De asemenea table interactive și camere web.

“1164 de unități școlare vor beneficia de acestea”, a explicat Orban.

În privința alegerilor, Orban a spus că „putem organiza alegerile fără să riscăm”.

„Data de 27 septembrie a fost votată de Parlament. Guvernul a făcut toate demersurile necesare. mandatele aleșilor locali au mai fost prelungite o dată. E important ca oamenii să-și aleagă reprezentanții legitimi”, a declarat Ludovic Orban. 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro