sâmbătă 20 iulie 2024

Orban: Iohannis a intervenit la mine pentru Ciucă și Predoiu

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ludovic Orban, fostul președinte PNL care a demisionat din partid după congresul în care a fost înlocuit de Florin Cîțu, susține că președintele Klaus Iohannis i-a cerut în 2020 să îi pună pe listele de candidați la alegerile parlamentare pe Nicolae Ciucă și Cătălin Predoiu.

”Domnul Iohannis a intervenit personal la mine ca două persoane să fie prezente pe listă: Nicolae Ciucă și Cătălin Predoiu. Când m-am dus la Ciucă să-i propun să fie candidat, a spus: Categoric, nu!. I-am spus: Vorbește cu președintele, pentru că președintele mi-a făcut această sugestie, să-i spunem. După ce a vorbit Ciucă cu președintele, a acceptat”, a declarat Orban, într-un interviu pentru Profit TV, scrie G4Media.

În ceea ce privește candidatura lui Predoiu, Iohannis i-ar fi cerut lui Iulian Dumitrescu, liderul PNL Prahova, să îi facă loc pe liste.

”E un obicei ca partidele să pună, de la centru, tot felul de Agamiță Dandanache pe listele filialelor. Și eu m-am angajat în fața Congresului că nu mai pun niciun fel de Agamiță Dandanache. A trebuit să-mi încalc această înțelegere, pentru că Ciucă a fost în postura de Agamiță Dandanache. A trebuit să uzez de faptul că Ciucă e susținut de președinte în fața organizației Dolj, care până la urmă l-a primit pe Ciucă candidat la Senat”, a mai spus Orban. 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro