joi 22 februarie 2024

Orban: Propunerea de premier a PNL sunt eu

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Liderul PNL Ludovic Orban a reiterat, joi, după consultările de la Cotroceni, că obiectivul partidului pe care îl conduce este acela de a face posibile alegerile anticipate.

Preşedintele PNL a mai spus că propunerea de premier cu care PNL a mers la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis este chiar el.

Totodată, el a anunțat că începând de săptămâna viitoare va avea un dialog cu toți partenerii politici pentru a stabili o strategie comună pentru declanșarea alegerilor anticipate.

„Începând de săptămâna viitoare vom avea un dialog cu toți partenerii care au fost alături de noi și care sunt alături de noi pentru a stabili o strategie comună de declanșare a alegerilor anticipate. În ceea ce mă privește, sunt foarte mulțumit de echipa guvernamentală. Miniștrii sunt oameni cinstiți, muncitori, dedicați și care au avut realizări spectaculoase. Din punctul meu de vedere, putem continua în aceeași formulă”, a spus Ludovic Orban după consultările de la Cotroceni.

„Propunerea de premier este în conformitate cu hotărârea Consiliului Naţional, în persoana preşedintelui partidului, subsemnatul, Ludovic Orban. De asemenea, i-am prezentat preşedintelui decizia Partidului Naţional Liberal de a susţine întrunirea condiţiilor pentru declanşarea alegerilor anticipate”, a mai declarat Orban.

Șeful PNL a mai afirmă că nu mai există niciun impediment pentru a fi introdus pe ordinea de zi a Camerei Deputaților proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

„Ne vom bate începând cu săptămâna viitoare să scoatem proiectele privind alegearea primarilor în două tururi. Au fost parcate la Comisia de Cod Electoral. NU mai exista un impediment regulamentar ca să nu punem pe ordinea de zi a Camerei Deputaților proiectul PNL depus de 3 ani de zile. Decizia de asumare a răspunderii Guvernului pe alegerea primarilor în două tururi a fost luată tocmai ca BPR au blocat dezbaterea proiectului si  dezbaterea în Parlament”, a declarat Orban.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro