vineri 14 iunie 2024

Orban: Situaţia economică, departe de a fi aşa de gravă

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Ludovic Orban a fost prezent, luni, în Parlament, la ‘Ora Premierului’. Acesta a făcut declarații despre starea economică a țării, pe fondul crizei generate de Covid-19. Orban spune că satele arată că în primul trimestru România a înregistrat cea mai mare creştere economică. De asemenea, potrivit acestuia, situaţia este departe de a fi aşa de gravă cum încearcă adversarii politici să o prezinte.

Anterior, Victor Ponta, a afirmat că doreşte o discuţie despre starea economiei, mai ales că se poate vorbi despre ”o slujbă de pomenire pentru unele domenii”, acuzând Guvernul că nu a luat măsuri concrete în acest domeniu.

”Probabil antevorbitorul nu a trăit în România în ultima perioadă şi nu a văzut ce s-a întâmplat în ultimele luni. Restricţiile de activităţi în domeniul economic au fost determinate de riscul la adresa vieţii şi sănătăţii oamenilor. Au fost restricţii limitate. Cea mai mare parte a domeniilor de activitate au rămas în funcţiune. România a înregistrat cea mai mare creştere economică. Situaţia economică în România este departe a fi atât de gravă cum încearcă unii să o prezinte. Nu am oprit niciun şantier. Atât investiţiile publice, cât şi cele din PNDL şi de la nivel local. În ceea ce priveşte zecile de mii de firme cărora nu li se suspendă plata creditelor. E OUG care permite companiilor să îşi amâne plata ratelor pe o perioadă de nouă luni până la finalul anului”, a declarat Orban, potrivit news.ro.
Orban a mai declarat că a stat de vorbă cu reprezentanții din sectorul HORECA și spune că oamenii înţeleg realităţile.
”Am stabilit o serie de lucruri pe care să le facem în continuare. Impozitul special nu a fost plătit în această perioadă, a fost redus impozitul pe clădiri sau taxa pe clădiri. Am oferit un mare ajutor, peste 120 de mii de angajaţi din Horeca au beneficiat de şomajul tehnic”, a relatat Orban.
Șeful Executivului a mai spus că e important cum reclădim economia românească.
”Ce se poate produce în România, trebuie produs în România, iar Guverrnul să fie partenerul fiecărui investitor. Pe agricultură avem dependenţă de importuri pe fertilizanţi”, consideră premierul.
”Pregătim un plan pentru punerea în prim plan a investiţiilor, pe inovare, creşterea competitivităţii, creşterea procesării în economia românească”, a declarat premierul.
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro