joi 7 decembrie 2023

Ordin pe grupurile de WhatsApp pentru polițiști

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

După introducerea obligativității purtării măștii de protecție, polițiștii au ordin să „vâneze” persoanele care nu se conformează. Bogdan Bănică, președintele executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS, acuză că norma de amenzi pe acest segment redevine activitate de bază.

Bogdan Bănică, liderul de sindicat, îi roagă pe polițiștii din stradă să nu se conformeze chiar dacă sunt forțați să amendeze populația, prin impunerea vreunui plan de amenzi.

Bogdan Bănică a anunțat, într-o postare pe pagina de Facebook, că ministrul Lucian Bode s-a revoltat din cauza acestei informații. Ca să nu existe vreun dubiu, Bănică a adus probe care să susțină afirmația.

„Prin vocea lui Georgian Drăgan, purtătorul de vorbe al M.A.I., ministrul Bode s-a arătat astăzi foarte revoltat de informația prezentată de mine conform căreia polițiștilor li se solicită să facă eforturi susținute pentru amendarea populației potrivit Legii 55/2020. Și pentru că îmi place să vorbesc “cu probe”, vă prezint tuturor, inclusiv stimabililor în cauză, dovada certă și de necontestat potrivit căreia polițiștii nu mai sunt lăsați să-și facă meseria, ci sunt transformați din nou în vânători de nemascați, așa cum anticipasem. În fapt, polițiștilor li se solicită prin mesaje pe grupurile de Whatsapp ca la sfârșitul acțiunilor <<să aibă “rezultate”>>, sub amenințarea voalată a analizei ulterioare”.

“Rezultatele“ sunt de fapt amenzile aplicate, susține Bănică.

„Care este semnificația termenului “rezultate”? AMENZI! Asta înseamnă “rezultate”, amenzi! Amenzi la Legea 55, în detrimentul atribuțiilor de serviciu specifice pe care polițistul trebuie să le desfășoare!

După ce au eșuat lamentabil în gestionarea pandemiei Covid, după ce se băteau pe ciolan la Romexpo cu miile încălcând ostentativ ei înșiși legea, cunoscând iminența valului IV, guvernanții ne cer să revenim la amendarea cetățenilor pentru nepurtarea/purtarea necorespunzătoare a măștii! (mască pe care, între noi fie vorba, o poartă unii săptămâni în șir. De sărăcie, domnule Bode, de sărăcie!) Aaa, și să ne spălăm pe mâini, uitasem!”, a mai scris acesta pe Facebook.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro