duminică 3 martie 2024

Pachetul fiscal: PSD, amendament privind „naționalizarea” Pilonului II/Scandal în coaliție

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Un amendament introdus la proiectul de lege privind măsurile fiscale viza naționalizarea Pilonului II de pensii, susțin liberalii, care declară că propunerea a venit din partea unei secretare de stat de la PSD în Ministerul Finanțelor.

 În plus, taxarea băncilor se modifică în sensul în care acestea ar trebui să plătească un impozit de 2% pe cifra de afaceri în 2024 şi 2025, dublu faţă de prevederea iniţială de 1%.

„Astăzi, parlamentarii PNL s-au găsit într-o ipostază surprinzătoare. Practic am primit pe grupul deputaților PNL o situație cu amendamentele pe care vor să le susțină liderii de grup ai PNL și PSD. Aici a fost și un articol 7, pentru noi a fost o surpriză totală, prin care se propunea o naționalizare oarecum mascată a Pilonului II de pensii, o propunere care vine de la secretarul de stat al PSD, doamna Daniela Pescaru”, a declarat deputatul PNL Florin Roman.

Deputatul a mai spus că „PNL a luptat patru ani cu regimul Dragnea pentru a apăra Pilonul II de pensii”, iar acum era o formă mai „diluată”, în sensul că nu mai era o obligativitate, ci o opțiune de a renunța la Pilonul II.

„Modul în care era redactat acest amendament era extrem de periculos, în sensul că oamenii care nu optau în scris pentru a continuau în Pilonul II, se trezeau peste noapte că tot ceea ce au agonisit merge într-o naționalizare mascată”, a completat acesta.

El a adăugat că parlamentarii PNL i-au cerut președintelui Nicolae Ciucă să intervină în Coaliție în acest caz.

Social-democrații spun pe holurile Parlamentului că nu știau nici ei de amendament. Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a spus, la Antena 3, că a vorbit cu Marcel Ciolacu și la Guvern nu s-a discutat nimic despre Pilonul II de pensii, scrie activnews.ro.

Simonis a mai spus că în Coaliție nu s-a discutat depsre modificări la Pilonul II, însă nu e exclus să fi fost cineva „de la Ministerul de Finanțe, de pe Marte” care a propus prevederea.

Președintele USR, Cătălin Drulă, cere Guvernului să nu se atingă de banii oamenilor din Pilonul II.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro