sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

Pacienții oncologici, tratați în funcție de mita oferită

CITEȘTE ȘI:

spot_img

Şefa Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean Suceava, Anca Ababneh Dumitrovici, a fost reţinută, în urma unui flagrant organizat de poliţişti şi procurori, pentru luare de mită.

Medicul, care nu câștiga deloc puțin – aproximativ 14.694 de lei,  a primit în mod repetat de la pacienţii blonavi de cancer sau de la apropiaţii acestora sume cuprinse între 50 de lei şi 50 de euro, dar şi diverse produse alimentare, între care miere, caşcaval şi brânză, afirmă procurorii.

O echipă de ofiţeri din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Suceava a făcut, joi seară, percheziţii în mai multe cabinete de la Spitalul Judeţean Suceava, inclusiv la Secţia de Oncologie din cadrul unităţii medicale.

Potrivit unor surse, totul ar fi pornit de la denunţul unui pacient, care ar fi reclamat că i s-ar fi cerut mită. Poliţiştii au organizat un flagrant joi la Spitalul Judeţean Suceava, scrie news.ro.

În urma percheziţiilor, dar şi a audierilor care au durat mai multe ore, şefa Secţiei de Oncologie, Anca Ababneh Dumitrovici, a fost reţinută pentru 24 de ore. Ea va fi prezentată în faţa judecătorilor, cel mai probabil în cursul zilei de vineri, cu propunerea emiterii unui mandat de arestare.
Defapt.ro scrie că medicul sucevean era bine remunerată. Declarația ei de avere, din 2022, arată că ea a câștigat, în 2021, de la spitalul de stat, 210.000 lei, deci circa 17.500 de lei pe lună. Dar ea mai avea două slujbe, în sectorul privat, care în 2021 i-au adus 90.000 de lei. Și soțul ei lucrează la Spitalul Județean Suceava, dar are și activități în cadrul unui PFA.
Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro