Pandemie de divorţuri la tribunal

Pandemie de divorţuri la tribunal

Izolarea impusă pe fondul pandemiei de Covid-19 a dăunat grav relațiilor. Potrivit statisticilor, după ieșirea din carantină a început o pandemie a divorțurilor. Solicitările de divorţuri şi de ordine de protecţie au crescut cu circa 50%, ca efect al izolării care a sporit tensiunile dintre soţi.

„În ceea ce priveşte solicitările adresate casei noastre de avocatură pentru divorţuri şi ordine de protecţie, acestea au crescut într-adevăr, cu circa 50%, ca efect al izolării care a sporit tensiunile dintre soţi. Solicitările au devenit mai pregnante în a doua lună de izolare”, a declarant, pentru „Adevărul”, avocatul Silviu Faier.

Statisticile arată că la linia telefonică destinată victimelor violenţei în familie au fost înregistrate 251 de apeluri în perioada 16 martie – 10 aprilie. În aceeaşi perioadă, anul trecut, au fost înregistrate 111 apeluri.

Fenomenul violenţei domestice în perioada izolării legate de pandemia COVID-19 s-a manifestat peste tot în lume. În Londra, de exemplu, în prima săptămână de izolare s-au înregistrat 5 omoruri. În SUA, o treime din urgențe, au fost în prima săptămână după izolare, cazuri de violență domestică.

La noi în țară, noile cazuri vin într-un context în care instanţele erau oricum supraaglomerate. Pe de o parte sunt cazurile rămase nesoluționate din cauza încetării activității. Mai mult însă și toate contestațiile amenzilor date în timpul stării de urgență. În plus,urmează o nouă perioadă în care dosarele civile nu se vor judeca, cea a vacanţei judecătoreşti.

Comentează pe FACEBOOK