marți 28 noiembrie 2023

Pas important pentru România în dosarul Visa Waiver

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul susține că proiectul de lege depus în Senatul SUA ce recomandă includerea României în programul Visa Waiver creează „o perspectivă certă pentru realizarea unui obiectiv de politică externă așteptat de mulți ani de români”.

„În toate discuțiile și întrevederile cu oficiali ai Statelor Unite ale Americii am subliniat cât este de important dreptul la libera circulație pentru mediul de afaceri și pentru cetățenii României, aliat puternic și de încredere al partenerilor transatlantici”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit Guvernului României.

Potrivit șefului executivului, includerea României în programul Visa Waiver reprezintă „nu doar un răspuns firesc al demersurilor noastre diplomatice, ci și un nou argument pentru consolidarea relațiilor bilaterale”.

Nicolae Ciucă a anunțat că la nivelul Executivului se vor continua demersurile pentru îndeplinirea tuturor condițiile tehnice pentru includerea în programul Visa Waiver.

Reamintim că senatorii americani Richard Durbin, numărul doi în eșalonul conducerii democrate din Senat și Jeanne Shaheen, preşedintele Subcomitetului pentru Europa din cadrul Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului Statelor Unite, au introdus miercuri, 15 martie 2023, un proiect de lege care recomandă includerea României în programul Visa Waiver. Inițiativa legislativă vine în continuarea unei vizite pe care cei doi senatori au efectuat-o luna trecută în România, se arată într-un comunicat al Ambasadei României la Washington.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro