marți 6 iunie 2023

Pensiile se vor majora de la 1 ianuarie

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

Se pare că până la urmă pensiile vor fi majoate de la 1 ianuarie 2023. Ministrul Muncii, Marius Budăi susţine că cifrele luate în calcul de PSD din mai multe surse oficiale arată că nu există ”niciun fel de probleme” pentru a asigura bugetul pentru creşterea pensiilor începând din anul următor.

”Impactul bugetar este de 11 miliarde de lei. Când am făcut această propunere, noi, PSD, am analizat-o foarte bine, am combinat şi am modelat datele în aşa fel încât să putem să ne asigurăm că avem spaţiu bugetar. Cifrele pe care le-am folosit le poate modela şi folosi oricine, sunt pe site-ul Comisiei Naţionale de Prognoză, pe site-ul Institutului Naţional de Statistică, pe site-ul Eurostat, pe evoluţiile care au venit ulterior de la FMI pentru creşterea economică, pe execuţia bugetară şi pe încasări şi nu sunt niciun fel de probleme, putem asigura această majorare începând cu 1 ianuarie”, a afirmat Budai într-o intervenţie telefonică, la Realitatea Plus, potrivit News.ro.

Întrebat dacă majoratea se va face în două etape, Budăi a respins categoric această idee.

”Majorarea bugetară va fi începând cu 1 ianuarie cel puţin 10% şi nu va fi nicio majorare în două etape”, a mai explicat Budăi.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro