Foștii edili Tudorache și Florea, percheziționați de DNA

Percheziţii DNA, joi, într-un dosar privitor la posibile fapte de corupţie, vizaţi fiind şi foșii primari Daniel Tudorache, Daniel Florea şi Marian Vanghelie.

Fostul edil de la Sectorul 1 spune că perchezția are legătură cu procurarea tabletelor pentru elevi.

„Nu am fost «ridicat», «dus la audieri», «reţinut» sau subiect al vreunei alte acţiuni spectaculoase şi nici nu mi s-a adus la cunoştinţă ca aş avea calitatea de “suspect” sau «inculpat» în vreun dosar”, scrie Dan Tudorache pe Facebook.

Totodată, Ofiţerii poliţiei judiciare de la DNA au ridicat joi ai multe documente de la firma Economat SRL, cât şi de la Primăria Sectorului 5, transmite primăria într-un comunicat de presă. Acţiunea are legătura, de asemene, cu achiziţia de tablete făcută de această societate comercială.

Fostul edil de la Sectorul 5, Daniel Florea este audiat la DNA, în calitate de martor. Social-democratul a declarat că nu ştie în ce dosar a fost chemat, ci doar că are calitatea de martor.

La rândul său Marian Vanghelie a explicat, pentru News.ro, că procurorii au venit joi la el acasă şi au ridicat nişte documente legate de societăţile sale, Societatea Bucureşti şi nişte facturi cu ce a cumpărat soţia sa. El a mai spus că dosarul deschis in rem vizează infracţiuni de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, însă procurori nu i-au transmis că el ar fi implicat în astfel de fapte, dosarul vizând mai multe persoane.

Comentează pe FACEBOOK