duminică 14 iulie 2024

Performanță economică a României: creștere a industriei de peste 7%

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Performanță economică a României: creștere a industriei de peste 7% în guvernarea lui Marcel Ciolacu. Conform datelor Institutului Național de Statistică (INS), cifra de afaceri din industrie a crescut în primele patru luni ale anului 2024 cu 7,1% față de aceeași perioadă din 2023. Această creștere semnificativă confirmă astfel succesul eforturilor Partidul Social Democrat de a stimula creșterea economică sustenabilă prin investiții strategice și de volum.

Investițiile guvernului în industrie, baza pentru producție locală crescută și de calitate

„Sub conducerea PSD, guvernul a pus un accent deosebit pe investițiile în industrie, vizând atât piața internă, cât și piața externă. Datele INS pentru primele patru luni ale acestui an arată că cifra de afaceri crescută din industrie nu este un fenomen izolat, ci rezultatul unei strategii coerente.

Spre exemplu, industria prelucrătoare, un sector esențial al economiei, a înregistrat o creștere de 8,2% în perioada ianuarie-aprilie 2024, demonstrând eficiența măsurilor adoptate.

De altfel, la 14 iunie, premierul Marcel Ciolacu a anunțat adoptarea unui nou proiect major de investiţii ce țintește exact dezvoltarea industriei prelucrătoare din România: o schemă de ajutor de stat cu un buget total maxim de 447 de milioane de euro, pe 3 ani.”, transmite PSD într-un comunicat de presă.

Pe marile grupe industriale, pentru primele patru luni ale anului, creșterile au fost notabile: industria bunurilor de capital a crescut cu 13,1%, industria bunurilor de folosință îndelungată cu 7,3%, industria bunurilor de uz curent cu 4,1%, industria bunurilor intermediare cu 3,9%, iar industria energetică cu 3%.

Aceste date evidențiază diversitatea și robustețea creșterii economice, care nu se limitează la un singur sector, ci cuprinde întreaga gamă de industrii esențiale pentru economia națională.

Viziunea strategică a PSD a asigurat baza reindustrializării României

Într-o perioadă marcată de incertitudini economice la nivel mondial, România reușește să mențină un ritm de creștere stabil și robust. Aceasta se datorează în mare parte viziunii strategice a guvernului, care a prioritizat investițiile în infrastructură, inovație și tehnologie.

Analizând cifrele pentru luna aprilie 2024 comparativ cu aprilie 2023, se observă o creștere remarcabilă de 18,8% a cifrei de afaceri din industrie. Această creștere a fost impulsionată de industria prelucrătoare, care a crescut cu 19,4%, și de industria extractivă, cu o creștere de 2,5%.

Industria bunurilor de capital a înregistrat o creștere puternică de 26,7%, în timp ce industria bunurilor de folosință îndelungată și industria bunurilor intermediare au crescut cu 21,1%. Industria bunurilor de uz curent a înregistrat, de asemenea, o creștere robustă de 14,7%.

Comentează pe FACEBOOK

author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro