duminică 26 mai 2024

Phenianul critică SUA, Japonia şi Coreea de Sud

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Recentul acord dintre Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia privind consolidarea cooperării militare a fost criticat dur de către Coreea de Nord. Potrivit acestora, acordul este un mijloc de materializare a unui plan american de creare a unei alianţe militare precum NATO în regiune.

Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Coreei de Nord la o întrebare adresată de KCNA, a relatat duminică agenţia de presă de stat.

„Realitatea arată în mod clar că scopul real al SUA de a răspândi zvonul despre ‘ameninţarea din partea Coreei de Nord’ este de a oferi o scuză pentru a obţine supremaţia militară asupra regiunii Asia-Pacific”.

„Situaţia existentă necesită mai urgent consolidarea apărării ţării pentru a face faţă în mod activ agravării rapide a mediului de securitate”, a adăugat purtătorul de cuvânt conform Reuters.

Liderii Statelor Unite, Coreei de Sud şi Japoniei s-au întâlnit săptămâna trecută şi au convenit să exploreze mijloace suplimentare pentru a consolida „descurajarea extinsă” împotriva Coreei de Nord.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro