vineri 14 iunie 2024

Piața Victoriei: Circulația reluată, conducte noi

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

După reparațiile necesare la galeria de termoficare din subteran care trece prin Piața Victoriei și înlocuirea conductelor de termie și apă curentă, circulația rutieră se va relua pe toate benzile începând de joi dimineața. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a dat asigurări că aceste lucrări au fost finalizate cu succes și vor permite traficului să se desfășoare normal în zonă.

Primarul a anunţat că scările rulante din pasajul Universităţii, care duc către Facultatea de Geografie, sunt acum funcţionale. Acest lucru va facili accesul către această zonă importantă a oraşului şi va îmbunătăţi experienţa locuitorilor şi vizitatorilor.

Recent, au avut loc trei tipuri de lucrări simultan la intersecția din Piața Victoriei. Acum, totul a fost readus la starea inițială. Lucrările includ înlocuirea conductei de termie și a conductelor de apă curentă, precum și consolidarea galeriei.

„Toate benzile din Piaţa Victoriei sunt din nou deschise traficului. Ne cerem scuze pentru orice neplăceri cauzate şoferilor în ultimele luni, dar aceste lucrări au fost absolut necesare. Am înlocuit 650 de metri de conducte de termoficare şi 800 de metri de conducte de apă și am consolidat structura subterană afectată. De astăzi, toate benzile sunt disponibile pentru circulație în Piața Victoriei”, a declarat Nicușor Dan într-un mesaj live pe Facebook.

Primarul a anunțat că după mai mulți ani de nefuncționare, scările rulante din Pasajul Universității, ieșirea către Facultatea de Geografie, sunt din nou operaționale. Această reparație va face ca pasajul să fie mai accesibil și mai ușor de folosit pentru cei care îl traversează zilnic.

Piața Victoriei
lucrari inlocuire conducta piata victoriei

Nicuşor Dan a anunţat că toate scările din cele şase puncte de acces în pasajul pietonal au fost înlocuite şi vor fi operaţionale foarte curând.

Regia Energetică Municipală Bucureşti a anunțat cu trei zile în urmă că galeria de termoficare ce traversează sub Piața Victoriei a fost reparață și consolidată pe o lungime de 350 de metri, trecând testul pentru a asigura funcționarea în siguranță continuă.

Compania Municipală Energetica Servicii a încheiat cu succes lucrările de modernizare a rețelei de termoficare la Obiectivul 4 – Magistrala II-III Grozăveşti. Printre realizările majore se numără, înlocuirea completă a conductelor de termoficare și introducerea acestora în circuitul reţelei, precum și o probă de presiune pe un tronson de 650 de metri.
Pe 10 mai, Nicuşor Dan anunța instalarea primelor scări rulante noi în pasajul pietonal de la Piaţa Universităţii. Au fost efectuate lucrări de conectare la sistemul electric și montare a unui sistem antiseismic pentru a asigura siguranța utilizatorilor.
După finalizarea acestor proceduri, efectuarea ultimelor ajustări și obținerea autorizației de funcționare, noile scări vor fi gata să fie utilizate. Administrația Străzilor București va instala în curând și celelalte șase scări în toate punctele de acces în pasaj, conform declarațiilor sale.
În decembrie 2023, primarul Bucureștiului Nicușor Dan a confirmat că Administrația Străzilor a semnat un contract pentru achiziționarea a opt scări rulante noi, câte două pentru fiecare punct de acces din Piața Universității.
Nicuşor Dan a declarat că scările rulante din Pasajul Universităţii vor fi modernizate în 2024, după ce au avut probleme tehnice încă din 2008. Schimbarea acestora este necesară pentru a îmbunătăţi funcţionarea şi accesibilitatea în zonă.
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro