Pintea revine în forță la spitalul unde a luat șpaga

Pintea revine în forță la spitalul unde a luat șpaga

Nu este banc: Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății în epoca PSD vrea să se întoarcă la conducerea spitalului din Baia Mare! Săltată cu mascații din spital, în urma unui flagrant, Pintea a scăpat de arestul preventiv și a rămas cu control judiciar. Până se finalizează dosarul în instanță, aceasta s-ar întoarce la spital. Vă reamintesc faptul că aceasta își dăduse demisia de acolo, dar potrivit unui document prezentat azi de ActualMM.ro , acum vrea să își retragă demisia. Acuzația de luare de mită urmează să fie analizată de instanța de judecată.

Decizia Sorinei Pintea ar putea fi înțeleasă și în contextul a ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate mioritic. Achizițiile de urgență, fără licitații și de la firme de casă au fost dintotdeauna specialitatea PSD. Probabil fostul demnitar nu vrea să scape un asemenea tren. În plus, o bună parte din managerii de spitale actuali sunt cei puși încă de pe vremea sa. Ar fi păcat ca aceștia să nu facă echipă în aceste vremuri tulburi.

Oricum, ca o informație de culise, spitalul unde se întoarce acum Sorina Pintea era oricum în pragul unui dezastru. Managerul interimar pus acolo, medicul Vasile Pop, a fugit de orice achiziții în ultima vreme. Doctorii din spital se numără printre cei care acuză de multă vreme lipsa materialelor de protecție și a echipamentelor de luptă împotriva coronavirusului.

Informațiile de ultimă oră sunt că gestul Sorinei Pintea a fost făcut doar pentru a putea încasa banii pe un viitor concediu medical. Probabil că fostul ministru nu a dorit să scape niște bani pe care ii poate încasa ușor..

Comentează pe FACEBOOK