sâmbătă 13 aprilie 2024

PMP solicită guvernului să prezinte un ‘buget realist’

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

PMP acuză partidele aflate la conducerea țării că au construit bugetul pentru anul viitor pentru „a rezista la guvernare” și nu în interesul cetățeanului. Nici mediul de afaceri nu este susținut de legile și bugetul propus de PSD-PNL-UDMR, mai spun liderii Partidului Mișcarea Populară.

„Pentru anul 2023, actuala guvernare îşi fundamentează veniturile bugetare pe creşterea preţurilor, anularea facilităţilor fiscale şi majorarea impozitelor locale. Deşi s-au lăudat că bugetul pentru anul 2023 este bazat pe “obiective”, justificând întârzierea prezentării bugetului, acest lucru a rămas doar declarativ.

Efectele vor fi dezastruoase atât pentru mediul de afaceri cât şi pentru românii care vor plăti impozite şi taxe mai mari în 2023 faţă de 2022, în condiţiile în care aceştia aşteptau sprijin de la guvernare pentru a trece mai uşor prin această perioadă de criză. Cea mai mare lovitură o primeşte învăţământul care beneficiază de doar 2,2% din PIB, având cea mai mică alocare de dupa 1989″, transmite PMP într-un comunicat de presă.

De asemenea, PMP demontează afirmațiile liderilor politici aflați la guvernare, potrivit cărora au fost alocate sume istorice pentru investiții și cere actualului guvern să prezinte un buget realist.

„Guvernul se laudă cu alocarea unei sume istorice pentru investiţii şi anume de 7,2% din PIB, la fel ca şi pentru 2022, dar uită să-le spună românilor că anul acesta a fost un an catastrofal pentru investiţii, realizând în primele 10 luni numai 3,4% din PIB.

PMP solicită actualului guvern să prezinte un buget realist, care să cuprindă măsuri pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor şi să sprijine mediului de afaceri pentru menţinerea locurilor de muncă, în această perioadă de criză”, conchide PMP.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro