luni 22 aprilie 2024

PNL „absoarbe” ALDE, fostul partid al lui Tăriceanu

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Consiliul Politic Naţional al PNL, întrunit duminică în şedinţă online, a aprobat alianţa electrorală cu PSD pentru alegerile europarlamentare şi fuziunea cu ALDE.

 

PNL „absoarbe” ALDE, fostul partid al lui Tăriceanu

 

PNL anunţă duminică seară, după şedinţa Consiliului Politic Naţional, că au fost luate mai multe decizii. Între acestea, ‘absorbirea’ ALDE, fostul partid al lui Călin Popescu Tăriceanu, dar și alianța cu social-democrații.

„De acum înainte nu avem altceva de făcut decât să ne implicăm cât mai mult în activitatea noastră. Există entuziasm, există motivare și trebuie să avem încredere în forțele noastre să putem duce toate etapele anului electoral 2024”, a declarat șeful PNL, Nicolae Ciucă, în interiorul ședinței referitor la constituirea protocolului de fuziune cu ALDE.

În septembrie 2023, Biroul Politic Național al PNL  a votat formarea a două Comisii care să poarte negocierile privind fuziunea prin absorbție a partidului ALDE, după ce pe 22 martie 2022, PNL a aprobat protocolul de fuziune, scrie euractiv.ro.

Discuțiile privind fuziunea au început în 2022, pe vremea când PNL era condus de Florin Cîțu.

ALDE este partidul înființat de fostul președinte PNL și premier, Călin Popescu Tăriceanu, după plecarea din PNL. ALDE a guvernat, între 2016 și 2019, alături de PSD și UDMR. După ce a pierdut alegerile din 2019, Tăriceanu a plecat din funcția de președinte al partidului.

 

PNL  aprobat alianța electorală PNL-PSD 

 

De asemenea, liberalii au aprobat alianţa electorală PNL-PSD pentru alegerile europarlamentare.

„În cadrul şedinţei, au fost luate următoarele decizii: aprobarea protocolului de fuziune PNL cu ALDE (876 voturi «pentru»), aprobarea alianţei electorale PNL-PSD pentru alegerile europarlamentare (838 voturi «pentru»), numirea domnului Vlad Nistor drept membru în Biroul Executiv cu rang de vicepreşedinte (876 voturi pentru)”, au transmis liberalii, într-un comunicat de presă.

CITITI SI: Consens în coaliție: europarlamentare odată cu locale în iunie, prezidențiale în septembrie și parlamentare în decembrie

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro