marți 28 noiembrie 2023

PNL o somează pe Armand: Să arate pe ce cheltuie banii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Consilierii locali ai PNL Sector 1 au criticat-o, marţi, pe primarul Clotilde Armand pentru faptul că nu a demarat proiectul-pilot pentru programul „Termoficare de la soare” şi nu a făcut publice rezultatele studiului de fezabilitate.

„Noi am constatat că fundamentarea nu era completă. Cu alte cuvinte, se pare că există un studiu de fezabilitate pe care refuză să-l arate public, ceea ce este strigător la cer. Adică, dacă din banii primăriei cheltui bani pe un studiu de fezabilitate, trebuie să vadă şi oamenii, în primul rând, pe ce cheltui bani; doi – să înţelegem şi noi ce scrie în acel studiu. Oare aceste panouri solare pe care vrea să le monteze funcţionează şi în sezonul rece? Oare când sunt doar opt ore de lumină, iarna, acestea au randamentul ca să ofere căldură oamenilor? Că am mai trăit şi anul trecut o situaţie în care se lăuda că aduce din Olanda nişte generatoare pentru Aviaţiei, le-a pus acolo, a cheltuit cred că 600.000 de lei şi oamenilor le-a fost frig în case”, a susţinut consilierul local Dinu Gheorghe în cadrul unei declaraţii de presă.

El a menţionat că, în lipsa studiului de fezabilitate, liberalii au cerut implementarea unui proiect pilot la două blocuri, pentru a vedea dacă sistemul este eficient.

„Noi am aprobat acel proiect cu ‘Termoficarea de la soare’, doar cu două blocuri pilot. Adică, dacă nu poţi să vii cu fundamentarea, atunci fă două blocuri şi arată-ne că funcţionează sistemul. Dacă funcţionează, facem pentru 50 de blocuri ulterior. (…) Noi am cerut să ne explice de ce nu a demarat şi ne spune că, de fapt, nu e aprobată lista cu blocuri”, a adăugat consilierul Dinu Gheorghe.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro