sâmbătă 22 iunie 2024

Orban: Am depus mandatul pentru reluarea procedurii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

PNL nu va face nicio propunere de premier la consultările cu președintele Klaus Iohannis, a anunțat, miercuri, Ludovic Orban, înainte de a merge la Cotroceni.

„Mandatul delegației PNL este foarte clar de a purta discuții cu președintele și decizia Biroului Executiv e foarte clară, va fi de a susține propunerea președintelui. Eu am depus mandatul care mi-a fost încredințat de președinte ca urmare a nerespectării termenului de învestire.

Nu s-a reușit respectarea termenului de învestire din cauza parlamentarilor PSD care au chiulit de la ședință. Am depus mandatul pentru reluarea procedurii”, a declarat Ludovic Orban.

Europarlamentarul Rareș Bogdan, care va face parte din delegația care merge la consultări, alături de Ludovic Orban, Raluca Turcan și Robert Sighiartău, a declarat pentru HotNews.ro că liberalii au încredere în soluția pe care o va oferi președintele.

Consultările de la Palatul Cotroceni au loc în contextul în care Ludovic Orban și-a depus, marți, mandatul de premier desemnat, într-o încercare de a debloca situația politică încrâncenată de la București.

„Din cauza PSD, care a boicotat ieri ședința din Parlament, nu s-a putut da un vot pentru un nou guvern. În acest mod, riscăm să intrăm într-un blocaj, iar acesta este ultimul lucru pe care ni-l dorim. De aceea, am acceptat decizia lui Ludovic Orban de a-și depune mandatul de prim-ministru desemnat. În consecință, am convocat consultări cu partidele parlamentare mâine, la ora 16:00, după care voi anunța care sunt concluziile mele. România nu are nevoie de blocaje, România are nevoie să meargă înainte”, declara președintele Iohannis, marți seară, la Cotroceni.

Programul consultărilor de la Palatul Cotroceni, miercuri, 26 februarie:

  • Ora 16:00– Partidul Național Liberal (PNL);
  • Ora 16:30– Partidul Social Democrat (PSD);
  • Ora 17:00– Uniunea Salvați România (USR);
  • Ora 17:30– Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • Ora 18:00 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);
  • Ora 18:30– Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);
  • Ora 19:00– Grupul parlamentar Pro Europa;
  • Ora 19:30– Grupul parlamentar al minorităților naționale
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro