marți 28 noiembrie 2023

PNL: ziua de naștere a salariaților, zi liberă, plătită de angajator

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

​​Potrivit unui proiect de lege depus de liberalul Daniel Fenechiu, de ziua de naștere, salariații vor avea o zi liberă, plătită de angajator. Fenechiu este de părere că astfel se „contribuie la motivarea resursei umane”.

Din punctul meu de vedere, mai scrie Fenechiu în expunerea de motive, „în centrul preocupării de legiferare, de dezvoltare şi îmbunătăţire a raporturilor juridice și a relațiilor sociale reglementate legislativ, trebuie să stea Omul”, transmite Hotnews.

În opinia lui Fenechiu, predictibilitatea oferită salariatului prin a cunoaşte faptul că va avea o zi liberă de ziua lui de naştere, dacă aceasta va fi, de exemplu, în ziua premergătoare sau imediat următoare perioadei de repaus săptămânal, îi poate oferi posibilitatea de achiziţiona servicii turistice pentru petrecerea acestui eveniment într-o altă localitate. Prin cheltuielile astfel făcute-avem în vedere aici cele pentru transport, servicil de alimentație publică, intrări la obiective turistice, muzee etc. „este clar că se va contribui la încasările din taxe şi impozite, la bugetul de stat ori cel local”, observă Fenechiu.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro