duminică 14 iulie 2024

Politicienii cer vaccinarea obligatorie

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Parlamentarii PSD vor ca vaccinarea să fie obligatorie. Proiectul de lege a trecut deja de Senat și așteaptă să fie pus în dezbatere în Camera Deputaților, for decizional.

Secretarul general interimar al partidului, Paul Stănescu, a declarat, vineri, că legea vaccinării obligatorii va fi în procedură de urgență, pentru că suntem într-o anumită situație care forțează lucrul ăsta”, făcând referitre la cei trei români care au decedat în urma complicațiilor provocate de virusul gripall.

“De asemenea vorbim de virusul gripal care vine din China. Noi credem că este obligatorie vaccinarea și vom susține acest proiect de lege în procedură de urgență” a completat Paul Stănescu, conform profit.ro.

De asemenea, președintele USR Dan Barna spune că susține vaccinarea obligatorie și că USR va analiza stadiul proiectului pe care îl propune PSD în acest context. 

Aceste declarații vin în contextul în care, doar în ultimele zile, peste 81.000 de infecții respiratorii au fost înregistrate la nivel național. De la începutul sezonului, au fost confirmate la nivel naţional peste 240 de cazuri de gripă, iar trei persoane au decedat.

Dacă va fi adoptată, va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Cu privire la noul coronavirus din China, amintim că  Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că virusul “nu reprezintă încă o urgență sanitară globală”

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro