duminică 14 august 2022
spot_img

Polițiștii, dotați cu electroșocuri și camere video

Must read

spot_img

Marcel Vela echipează Poliția Română. În exclusivitate, Jurnalist.ro dezvăluie că ministrul de Interne va dota patrulele cu aparate cu electroșocuri, pentru a se evita uzul de armă și a face încătușarea mai ușoară.

De asemenea, se vor achiziționa aproximativ 9.000 de camere video pentru Poliția Rutieră, în procesul de combatere a corupției.

„Vom cumpăra camere video pentru fiecare polițist de la Rutieră.  Acest lucru aa eradica fenomenul corupției la Poliția Rutieră, va responsabiliza polițistul în dialogul cu șoferul și, în același timp, șoferul în dialogul cu polițistul. Va exista proba camerei. Astfel, nu veți mai găsi deputați care să înjură polițistul și nici polițilti rutieri care abuzează de funcția lor”, a declarat ministrul Vela, miercuri, la ‘Dosar de politician’, pe B1 TV.

Șeful de la Interne vrea să schimbe și legislația care,d e cele mai multe ori, e împotriva polițistului. El a dat și un exemplu, un polițist din Prahova care, atacat de un grup de zece persoane, s-a temut să folosească arma din dotare din cauza legislației.

“La alegerile din turul doi, în noiembrie, un polițist păzea o secție de votare din Prahova. Au venit zece persoane, au rupt parii dintr-un gard și s-au dus spre el. Unul l-a atacat fizic, s-au luptat, polițistul a tras trei focuri în aer și apoi l-a rănit pe unul în picior.

Acei atacatori, huliganii știau clar că polițistul nu are curajul să tragă.

Discutând cu polițiștii care au tras în anumite situații, ei au dosar penal și sunt cercetați. Nu mai au dreptul să poarte pistol până la finalizarea dosarului.

Un polițist din România știind că trebuie să predea pistolul, că e anchetat, că poate nu a tras bine, nu face uz de pistol de frică.

Soluția ce trebuie găsită e ca polițistul să nu mai aibă frică, ci acești indivizi, cum e Bebino sau alți interlopi, să se teamă”, a spus Marcel Vela.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro