luni 17 iunie 2024

Președintele Franței, Emmanuel Macron, în România

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE: Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a ajuns în România, pe care o vizitează în primul său turneu în sud-estul Europei după invazia rusă din Ucraina. El s-a întâlnit cu militarii francezi aflaţi la Baza Kogălniceanu. Premierul Nicolae Ciucă a transmis mulţumiri Franţei, pentru prezenţa sa militară în ţara noastră.

Președintele francez Emmanuel Macron va sosi, marți seară, în România. El va fi întâmpinat de premierul Nicolae Ciucă, iar miercuri se va vedea cu președintele Klaus Iohannis. 

Liderul de la Paris va vizita, împreună cu Iohannis, baza Kogălniceanu din județul Constanța. Cei doi şefi de stat se vor întâlni cu militarii români, francezi şi din celelalte ţări aliate care se află pe teritoriul României în contextul agresiunii ruse din Ucraina.

Klaus Iohannis și Emmanuel Macron vor discuta despre modalităţile de a consolida pe mai departe Parteneriatul Strategic româno-francez.

Aderarea României la spaţiul Schengen şi implicarea sa activă în protejarea frontierei externe a Uniunii Europene va fi, totodată, abordată în cadrul discuţiilor, menţionează Administraţia Prezidenţială.

Un subiect pe agenda întâlnirii va viza evoluţia situaţiei de securitate din regiune şi efectele multiple ale războiului din Ucraina.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro