luni 17 iunie 2024

Preşedintele PNL Argeş, urmărit penal de DNA

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele PNL Argeş, deputatul Adrian Miuţescu, este urmărit penal într-un dosar privind fapte de corupţie, informează Serviciul Teritorial Piteşti al DNA. Liberalul este acuzat de opt infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii de foloase necuvenite, anunță instituția.

Adrian Miuțescu este acuzat că ar fi intervenit pentru a-și plasa protejații în poziții-cheie la Agenția Națională pentru Protecția Consumatorului, Inspectoratul Școlar Județean Argeș și Poșta Română.

În același dosar sunt cercetați și Gelu Tofan, viceprimar al municipiului Pitești și președintele organizației municipale a PNL, Cristian Mitrofan, vicepreședinte al organizației locale, și un comisar de la Protecția Consumatorului.

Miuțescu, alături de Ludovic Orban, și-a anunțat retragerea din grupul PNL.

„În perioada aprilie – iulie 2021, Adrian Miuțescu, la instigarea lui Ovidiu Chiru, și-ar fi folosit influența și autoritatea pe lângă conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului pentru a determina numirea celui din urmă, dar și a unei alte persoane în funcții de conducere la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș. Aceasta, în condițiile în care postul vizat de Ovidiu Chiru fusese ocupat prin concurs de o altă persoană”, se arată într-un comunicat DNA.

În aceeași manieră, Miuțescu ar fi intervenit pentru numirea unei persoane într-o funcție de conducere la Protecția Consumatorilor – Regiunea Sud-Muntenia și de mutare a sediului Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia de la Ploiești la Pitești.

„În perioada iulie-august 2021, Adrian Miuțescu și-ar fi folosit influența și autoritatea în mod direct pe lângă un înalt demnitar pentru menținerea/numirea în funcțiile de inspectori școlari și directori de școli a unor persoane agreate de partid, aceste influențe fiind exercitate și la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș.

Deputatul PNL ar fi procedat similar, în cursul lunii februarie 2020, precum și în lunile aprilie și august 2021, pe lângă conducerea Companiei Naționale Poșta Română în scopul angajării unei persoane la această instituție, respectiv a numirii unei alte persoane într-o funcție de conducere la nivel județean”, mai arată procurorii anticorupție.

În perioada iulie – august 2021, Gelu Tofan și Cristian Mitrofan și-ar fi folosit influența și autoritatea pe lângă persoane din Inspectoratul Școlar Argeș, în scopul menținerii unei anumite persoane în funcția de inspector școlar sau în scopul numirii aceleiași persoane ca director la un liceu, prin eludarea procedurilor legale, precum și pentru numirea în funcția de directori de școli a unor persoane agreate de partid.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro