luni 26 februarie 2024

Președintele PNL Gorj îi cere lui Nicolae Ciucă să scoată partidul de la guvernare

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, a declarat joi,că solicită conducerii centrale a partidului ieşirea de la guvernare, liberalii fiind nemulţumiţi de modul în care Consiliul Judeţean (CJ) Gorj repartizează primăriilor sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, precum şi a cotei de 20% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată, informează Agerpres.

„Nu este nici moral, nici normal, nici legal ce se întâmplă astăzi la CJ. Să spui atâtor reprezentanţi ai comunităţilor că fac doar ce vor ei mi se pare că nu trăim într-o ţară normală sau într-un judeţ care se îndreaptă în direcţia bună. De aceea, noi am luat decizia, astăzi, în urma acestor discuţii, să solicităm conducerii centrale a partidului să se iasă de la guvernare, că noi nu putem să purtăm doar povara acestei coaliţii, iar beneficiile să le primească PSD-ul, nu este corect faţă de oameni, faţă de comunităţi, faţă de primarii noştri să se întâmple acest lucru şi mesajul pe care noi astăzi îl transmitem conducerii centrale este că organizaţia PNL Gorj solicită ieşirea de la guvernare”, a spus Ion Iordache, într-o declaraţie de presă susţinută în urma unei discuţii între majoritatea primarilor PNL din judeţ şi preşedintele CJ Gorj, Cosmin Popescu (PSD).

Preşedintele CJ Gorj, Cosmin Popescu (PSD), consideră că ceea ce s-a întâmplat joi este un prim pas al liberalilor pentru campania electorală.

„Campania electorală bate la uşă, 9 iunie este foarte aproape, (…) era de fiecare dată contestată modalitatea de repartizare a cotei defalcate din TVA şi a sumei pentru întreţinerea drumurilor comunale. De fiecare dată am respectat legea şi respect legea, (…), sigur, sunt nemulţumiri, fiecare primar vrea sume cât mai mari. Oportunitatea o stabileşte CJ prin votul pe care îl va da astăzi. (…) Nu cred că de-a lungul timpului, şapte ani, aţi auzit vreun primar care să fie pus în dificultate pentru implementarea unui proiect din bugetul de stat, din fonduri europene, toţi care au avut proiecte au primit sprijinul CJ Gorj şi toţi au finalizat aceste proiecte. Aşa se va întâmpla şi în acest an, este doar o primă etapă, urmează rectificări bugetare, vorbim de excedente. (…) Ştiu foarte clar excedentul la fiecare primărie (…)”, a spus Cosmin Popescu.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro