Prima declarație a Alinei Bica, după reținerea sa în Italia

Prima declarație a Alinei Bica, după reținerea sa în Italia

„Fostul procuror anti-mafia român ajunge în închisoarea din Trani”, titrează „la Gazzeta del Mezzogiorno”, scrie Gazeta Românescă.

Presa italiană a prezentat detalii despre audierea Alinei Bica în fața judecătorilor solicitați să valideze arestarea, în baza mandatului european.

Fosta șefă DIICOT, prinsă săptămâna trecută în Italia, locuiește în Regiunea Puglia de circa un an, unde a găsit de lucru ca consultant legal pentru unele companii din zona Brescia.

Cu puțin timp înainte de carantină, Bica s-a mutat la Altamura (lângă Bari), unde trăiește și lucrează partenerul ei: aici și-a declarat domiciliul și aici poliția a găsit-o.

„Acuzele împotriva mea sunt instrumentale – a declarat Bica în italiană -, nu am comis nicio infracțiune și am depus un nou recurs în fața Înaltei Curți a României. Sentința se bazează pe o interpretare foarte particulară a legii, asupra căreia a existat un dezacord puternic între judecători. Nu fug, dar nu vreau să mă întorc în România, iar dacă sentința este confirmată, vă voi cere să o execut aici în Italia: în România există un singur penitenciar pentru femei și mai mult de jumătate dintre deținute au fost condamnate pe baza investigațiilor efectuate de biroul meu. Sunt o persoană educată, cunosc legea și nu pot merge la închisoare: trebuie să mă confrunt cu avocatul meu pentru a studia strategia de apărare, ar fi spus Alina Bica judecătorilor, conform sursei citate.

Judecătorii ar fi apreciat tocmai faptul că Bica are atât domiciliul în Italia, cât și o ocupație stabilă aici.

“Doamna Bica vrea să se apere pe fondul acuzațiilor – a declarat avocatul ei, Cristian Di Giusto din Bari -, asupra cărora Înalta Curte de Justiție din România va trebui să se pronunțe din nou, și va cere o revizuire a procesului și, eventual, și un apel la CEDO, care deja s-a ocupat de caz. ”

Comentează pe FACEBOOK