joi 30 mai 2024

Primăria Zalău și-a crescut salariile înainte de „înghețări”

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ordonanța austerității și discursul viitorului premier Marcel Ciolacu cu privire la risipa din instituțiile publice par să nu fi ajuns la urechile celor din primăria Zalău. Pardoxal, instituția cu pricina este condusă tot de un PSD-ist, coleg de partid cu Ciolacu, pe numele său Ionel Ciunt. Printr-o metodă extrem de ingenioasă, dar foarte păguboasă pentru bugetul local, cei de la Zalău și-au luat măsuri pentru anu fi afectați de austeritatea dorită la București. Pe ordinea de zi a unei ședințe de Consiliu Local ce a avut loc la finele lunii aprilie, cei de la Zalău au strecurat o mărire nesimțită de salarii, fix a celor din posturi de conducere. Mecanismul a fost atât de bine mascat, încât cei ce au votat s-au prins târziu sau deloc de manevră. Dacă ar fi vrut să blocheze aceste creșteri, consilierii ar fi aruncat în aer și proiectele de infrastructură.

Pe 27 aprilie 2023, Consiliul Local Zalău aprobă hotărârea 101 privind rectificarea bugetului local al Municipiului Zalău și aprobarea programului de activitate actualizat pentru anul 2023 al SC Citadin Zalău SRL – activitatea repațrații străzi. (vezi foto )

Aparent vorbim de un document extrem de impostant, ce urma să redimensioneze bugetul pe anul 2023 și să permită realizarea în condiții optime a reparațiilor executate la străzile orașului. La finalul documentului stufos a fost strecurată și ticăloșia de care vorbeam. Anexa 3 a hotărârii, aflată undeva pe paginile 12-13 ale documentului, prevede ceva ce nu ar fi trebuit să aibă nicio legătură cu hotărârea de mai sus. Vorbim de rubrica „Salarizare funcționari publici – Funcții publice de conducere”. Acolo sunt modificați coeficienții de salarizare, dar doar pentru cei din…conducere. Șefimea din aparatul de lucru al primarului Ionel Ciunt primesc astfel până la 800 de lei în plus la salariu, în funcție de încadrare. Vorbim de secretarul general al primăriei, arhitectul șef, directorii, șefii serviciu și șefii birou.

Hotărârea, după cum spuneam, a trecut fără probleme. Interesant este și momentul adoptării ei, cu puțin timp înainte ca guvernul să emită celebra ordonanță a austerității și ca președintele PSD să iasă vehement în spațiul public și să vorbească despre tăieri de costuri și înghețări de salarii. Practiv, cei de la primăria Zalău au mutat cu tupeu fonduri de la capitolul Bunuri și servicii către salarii. Dar doar pentru cei din conducere.. Pe cale de consecință, cel puțin la Zalău, putem vorbi fără să greșim de noțiunea de „socialism de caviar”.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro