vineri 21 iunie 2024

PRIMER: Populația să NU mai stocheze medicamente

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Producătorii de medicamente fac apel la populație să nu își mai facă stocuri de medicamente în plină pandemie de coronavirus. Aceștia dau asigurări că nu vom duce lipsă de paracetamol sau de alte medicamente necesare tratării COVID-19.

PRIMER dă asigurări că nu rămânem fără medicamente necesare în tratarea COVID-19

 

Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) transmite, joi, că a refuzat marea majoritate a contractelor la export pentru a se concentra pe livrarea de medicamente către români.

„Numai pe parcursul anului 2019, fabricile din România au produs şi pus în circulaţie o cantitate de peste 300 de milioane de cutii de medicamente”, a spus doctor Dragoş Damian, directorul executiv al PRIMER, citat în comunicat, potrivit news.ro

Doar anul trecut s-au fabricat 10 milioane de cutii de paracetamol şi 1 milion de cutii de ibuprofen, principalele două substanțe utilizate în tratamentul simptomelor cauzate de noul coronavirus (COVID-19).

Românii și-au făcut stocuri de paracetamol și ibuprofen

 

„În acest context, rugăm populaţia să renunţe la obiceiul de a stoca medicamente, oricare ar fi acestea, pentru că o cutie în plus, care poate nu va fi utilizată niciodată, privează un alt pacient de un medicament vital fără de care ar putea muri”, a completat Damian.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro