duminică 14 iulie 2024

Profesoară concediată după ce le-a arătat elevilor statuia lui David

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

O directoare de școală din Florida și-a pierdut locul de muncă, după ce părintele unui copil s-a plâns că le-a arătat copiilor la oră „pornografie”, reprezentată de una dintre cele mai mari capodopere artistice din lume. Este vorba despre statuia lui David.

Ea a vorbit cu publicația despre incident și a precizat că președintele consiliului școlar, Barney Bishop, a informat-o că va fi concediată dacă nu renunță singură la funcție. Deși motivul nu a fost precizat clar, Hope crede că este legat de o lecție despre arta renascentistă care a provocat nemulțumirea unor părinți.

„Mă întristează că activitatea mea în această școală s-a încheiat astfel”, a spus Hope Carrasquilla, potrivit Tallahassee Democrat’s.

Ea a explicat că școala este obligată, prin lege, să predea lecții de artă renascentistă elevilor de clasa a VI-a, care sunt copii de 11 și 12 ani, ca parte din programa anuală. La lecție, ea le-a arătat și statuia care-l reprezintă pe David, opera lui Michelangelo, una dintre cele mai de preț opere din patrimoniul universal.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro