sâmbătă 2 martie 2024

Profesor de la Universitatea Armatei, conspirații pe Facebook

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Conferențiarul universitar Alba Iulia Catrinel Popescu, de la ”Universitatea Națională de Apărare Carol I”, a postat pe Facebook mai multe teorii conspiraționiste cu privire la conflictul din Ucraina. Universitatea a precizat, într-un răspuns pentru G4Media, că „opiniile personale” ale cadrelor didactice nu reprezintă poziția instituției.

Într-una dintre postări, conferențiarul universitar Alba Iulia Catrinel Popescu îl învinuiește pe președintele Volodomir Zelenski pentru războiul din Ucraina, lansând o teorie conspiraționistă

„De ce a eliberat (Zelenski n.r.) puscariasii cu experienta militara si i-a inarmat? Unde se afla si ce fac puscariasii aia? Unde se afla armele alea? Prin niste state UE care trebuie destabilizate de rusi, cumva?”, a scris aceasta, pe Facebook.

De asemenea, Popescu a distribuit fake-news-uri din presă, uneori exprimându-și clar opinia, așa cum a fost cazul unei știri în care se pretindea că un batalion „nazist” ucrainean a suferit o grea înfrângere în timpul conflictului.

„Sa inteleg ca exista nazisti buni, daca sunt ucraineni, si nazisti rai, daca sunt germani?????” a fost comentariul acesteia care a însoțit distribuirea textului de pe site-ul ziarului România Liberă.

Sursa invocată de ziar pentru știre este „Rețeaua Voltaire” care îl are ca președinte pe Thierry Meyssan, un jurnalist francez cunoscut pentru teoriile conspiraționiste pe care le lansează în spațiul public.

Într-un răspuns pentru G4Media, Universitatea Națională de Apărare (UNAP) a transmis că „personalul militar și civil din MApN răspunde individual pentru comportamentul și postările personale în mediul online”.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro