sâmbătă 2 martie 2024

Programul IMM INVEST PLUS – record european

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
FNGCIMM stabileste un record european cu programul IMM INVEST PLUS: Peste 71.500ș
de garantii în valoare de peste 46,5 miliarde de lei în perioada 2020-2023. Eficiența și impactul fiscal remarcabile atrag atenția la nivel european.
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) a obținut un record european prin implementarea cu succes a programelor IMM INVEST si IMM INVEST PLUS, în perioada 2020-2023. Cu peste 71.500 de garanții acordate în valoare de peste 46,5 miliarde de lei i finanțări susținute de aproximativ 55 miliarde de lei, FNGCIMM a devenit un pilon esențial al sprijinului pentru întreprinderile mici și mijlocii din România.
Amploarea programului IMM INVEST PLUS a fost remarcabilă, aducând cu sine o creștere
accelerată a garanțiilor acordate de FNGCIMM începând cu anul 2020. Rezultatele pozitive ale acestor programe au fost recunoscute la nivel european, ceea ce a consolidat reputația FNGCIMM ca instrument eficient de garantare al statului.
Prin impactul său semnificativ asupra mediului de afaceri din România, FNGCIMM a reușit să ocupe un loc important în peisajul economic european. Acest succes a fost subliniat prin
reprezentarea FNGCIMM în cadrul Asocia iei Europene a Instituțiilor de Garantare și prin alegerea  Directorului General al FNGCIMM, Dumitru Nancu, ca vicepreședinte al AECM.
De asemenea, FNGCIMM a devenit membru al Rețelei Globale a Instituțiilor de Garantare (GNGI), consolidându- i astfel prezența într-o platformă mondială cu reprezentare în Europa, Asia, Africa și America de Sud.
Recunoașterea potențialului României și al FNGCIMM la nivel european a fost evidențiată prin Schema de ajutor de stat IMM INVEST PLUS, aprobată de Comisia Europeană. Aceasta a adus țării noastre cel mai mare sprijin financiar aprobat la nivel european, învaloare de 4 miliarde de euro, având ca obiectiv principal susținerea întreprinderilor mici și mijlocii.
În contextul Cadrului temporar de criză pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei,impus de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, schema de ajutor de stat IMM INVEST PLUS a devenit cel mai mare sprijin financiar aprobat la nivel european din cele 73 de scheme de ajutor de stat aprobate.
Acest succes plasează FNGCIMM și România într-o poziție de lider în sprijinirea sectorului IMM iș evidențiază contribuția semnificativă la redresarea economică a țării
Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro