duminică 19 mai 2024

Protest AUR la AEP: Nu vrem să fim conduşi de hoţi

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Mai mulți membri AUR, în frunte cu preşedintele partidului, George Simion, au participat joi la un miting de protest în faţa sediului Autorităţii Electorale Permanente (AEP), acuzând „subminarea” votului românilor din diaspora. „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, scandează aceștia.

 

Aproximativ 200 de susţinători ai AUR protestează în fața sediului AEP

„Protestăm în faţa sediului AEP împotriva deciziei total neconstituţionale şi nedemocratice PSD-PNL de a închide numeroase secţii de vot din diaspora şi de a-i împiedica pe românii aflaţi peste hotare să voteze organizând alegerile într-o singură zi. (…) Facem apel la românii din diaspora să vină în ţară să-şi exercite dreptul la vot”, a transmis Simion.

El a criticat AEP pentru modul în care este organizată campania electorală pentru alegerile din 9 iunie, afirmând că românilor din diaspora nu li se dă dreptul la vot.

„Asta nu e o campanie electorală atât timp cât avem jumătate din populaţia activă a României plecată peste hotare, iar aceştia nu sunt informaţi, nu li se dă dreptul la vot. (…) Ei se laudă cu un mare record, niciodată nu au fost mai multe secţii. Fals, sunt mai multe secţii decât la alegerile parlamentare din 2019, dar trebuiau făcute mai multe secţii şi trebuiau făcute acolo unde ele au existat”, a afirmat liderul AUR.

 

George Simion: E o singură zi de vot, nu avem vot prin corespondenţă

Simion a susţinut că nu mai are ce discuta cu preşedintele AEP, Toni Greblă, care a garantat anterior că diaspora va vota.

„Am fost invitat la discuţii cu domnul Toni Greblă. Nu ştiu ce ar fi de discutat, domnule preşedinte al AEP, atât timp cât pe o înregistrare video, în biroul dumneavoastră, la ultima discuţie, aţi garantat că diaspora va vota. E o singură zi de vot, nu avem vot prin corespondenţă, iar secţii importante din Italia şi alte state au fost anulate. Românii din acele comunităţi nu pot vota, iar ministrul de Externe, doamna ministră Luminiţa Odobescu, se laudă cu un număr record de secţii. Este o minciună, este o manipulare”, a menţionat preşedintele AUR.

Participanţii la miting au purtat pancarte cu texte precum: „Un cetăţean. Un vot”, „Vot egal în Diaspora”. Ei au scandat „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie”, „AEP, sluga PSD”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”.

 

AUR, legământ pentru țară: Avram Iancu suntem toți

 

AUR a făcut și un legământ pentru țară la mormântul Crăișorului Munților. Unicul dor al vieții mele este să îmi văd națiunea fericită!”, spunea Avram Iancu. Asta vor și candidații AUR la alegerile din 9 iunie, cele europarlamentare și cele locale. O parte dintre aceștia au fost prezentați publicului la Țebea, în Hunedoara, lângă mormântul lui Avram Iancu, Crăișorul Munților.

Statul român este captiv în ghearele celor care au distrus țara de 34 de ani, iar noi suntem chemați să-l eliberăm. Statul român trebuie să redevină al românilor. Să fie acea formă de organizare politică și administrativă care să ne slujească pe noi, cetățenii români, nu să fie o modalitate de a extrage resurse de tot soiul din țară în beneficiul unei mafii transnaționale și de la noi”, a spus Claudiu Târziu, senator al Alianței.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro